Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

"Ανησυχίες"‏

Βράδυ δέκα και κάτι έδειχνε το ρολόι. Η παρέα έξω και το κινητό χτυπούσε από το απόγευμα παρακαλώντας να βγει.
Δεν είχε όρεξη, μεταβατική περίοδος για εκείνον, είχε χάσει και το ενδιαφέρον του για εκείνα που του άρεσαν, οπότε μόνιμα στο σπίτι, με ένα μπουκαλάκι αλκοόλ και μουσική.
Ντύνεται, φοράει τα «καλά του», είπαμε, βράδυ, η παρέα σε γνωστό στέκι της πόλης, οπότε δεν πας όπως να 'ναι. Παίρνει ελάχιστα χρήματα, μιζιά, μουσική και δεξιά με 80 και 5η στο κιβώτιο.
Φτάνει στην πόλη, κάνει ολόκληρο κύκλο, γιατί το στενό που κόβεις δρόμο «είναι απότομο και βρίσκει το ρημάδι». Μεταξύ μας και να μπορούσε να πάει από εκεί, τον κύκλο θα τον έκανε, μόνο και μόνο για να κόψει κίνηση ή να δικαιολογηθεί ότι προσπαθούσε να παρκάρει.
Αφού πάρκαρε, κατεβαίνει, κουμπώνει το μπουφάν (κρύο αρκετό πλέον) και κατευθύνεται προς το μαγαζί για να βρει την παρέα. Ανοίγει την πόρτα από μαγαζί, πανικός, κόσμος, πολύς κόσμος κι αν γνωστές φυσιογνωμίες, λόγω μεγάλης απουσίας, όλοι του φαίνονται ξένοι.
Στο βάθος, γνωστά πρόσωπα που φωνάζουν (πολύ, πάνω στο όλο νταβαντούρι).

Παραγγέλνει ποτό, συζητάνε όλοι μαζί, γελάνε, χλευάζουν.
Περνάει η ώρα, έχει εξαντλήσει όλα τα θέματα που θα μπορούσε να συζητήσει και κάπου εκεί, έρχεται η στιγμή που βρίσκει την ευκαιρία να επεξεργαστεί τον χώρο. Όλες οι ηλικίες, ποζεράδες, αλκοολικοί, άτομα που ψάχνουν ακόμα το «εγώ» τους, γυναίκες, γυναίκες που ψάχνουν την ικανοποίηση στον εγωισμό τους. Το βλέμμα του κόλλησε στο βάθος, μία παρέα από κοπέλες, μικρές θα έλεγες, ντυμένες με κολλητά φορέματα, προκλητικές, «ψάχνονται».
Είναι δεδομένο ότι δεν θα κάνουν κίνηση, ούτε θα κοιτάξουν με επιμονή κάποιον για να δείξουν ότι τους ενδιαφέρει. Κοιτάνε όσο πρέπει για να φανούν, το πολύ να πάνε τουαλέτα με κανέναν, πεταχτά φιλιά και τέλος. Οι πιο ψαγμένες θα κοιτάξουν τον «λεφτά», το τι έχει στο μυαλό είναι άλλο θέμα.
Στην πλειονότητα των νεοελλήνων, το αυτοκίνητο αποτελεί προέκταση του κάτω κεφαλιού και κατ' επέκταση αυτό πέρασε και στο άλλο φύλο. Αν έχεις SUV είσαι κερδισμένος.
Πληρώνει, πάει στο αυτοκίνητο και ξεκινάει για την επιστροφή. Στο φανάρι, στέκεται δίπλα του ένα μεγαλοπρεπές όχημα, μαύρο, αξίας δεκαπλάσιας από το δικό του. Στο διπλανό κάθισμα, ύπαρξη γυναικεία. Γυρνάει το βλέμμα της και τον κοιτάζει επίμονα. Ανοίγει παράθυρο και πετάει την κάρτα της (και τον αριθμό της).
Το επόμενο τραγούδι, τυχαία, http://www.youtube.com/watch?v=rkC-1DDXeMM
Γελάει και σκέφτεται την εικόνα: «Να ψάχνεται γυναίκες με καρδιά, μ_νί έχουν όλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου