Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Γι’ αυτό επιλέγω τις εικόνες που θυμάμαι να είναι λιτές και γεμάτες τετράγωνα μεγάλα, pixels. Για να τις φτιάχνω και να τις διαλύω σχετικά εύκολα, όπως και τα μέρη του αυτοκινήτου


"Ταξιδεύουν οι άνθρωποι, για να δουν τόπους, να γνωρίσουν νέα τοπία, να ξεχαστούν.

Αλλάζουν παραστάσεις, αλλάζουν εικόνες. Τραβάνε φωτογραφίες, για να τις θυμούνται.


Πολλές εικόνες κάθε μέρα. Ανοίγει το μάτι και γεμίζει, φωτογραφίζει κι αυτό. Γεμίσαμε εικόνες, τις αποθηκεύουμε, τα πάντα μετρημένα. Τα πάντα μετρημένα σε φωτογραφίες, σε κουτιά, σε pixels.

Πετάμε λεφτά για να φτιάξουμε την εικόνα μας, την εξωτερική, πολλά όμως. Ξεχάσαμε όμως να πετάξουμε τα ρούχα μας, μπροστά στον καθρέφτη για να δούμε εμάς, το μέσα μας. Τρομάζει να γράψεις, πετάμε λεφτά για να μην βλέπουμε το μέσα μας, πιο ήπιο «να φτιάξουμε την εικόνα μας».
Υπάρχει και η κατηγορία κάπου εκεί έξω, πετάμε λεφτά για να φτιάξουμε την εικόνα του αυτοκινήτου. Παράλογο, δικαιολογημένα, άψυχο κιόλας, πώς να το πάρεις στα σοβαρά. Χόμπι είναι, θα πει ο άλλος. Και κανείς συνειδητοποιημένος από αυτούς που πετάνε χρήματα στο αυτοκίνητο, δεν θα προσπαθήσει να του αλλάξει γνώμη. Έτσι είναι οι ερωτευμένοι με το αυτοκίνητο, οι petrolheads, κολλημένοι και σιωπηλοί. Παρατημένη η εμφάνισή τους μπορεί, ορισμένες φορές κι αυτό από επιλογή, έμαθαν ότι το έξω δεν αξίζει, δεν το κοιτάνε. Ψεύτικες οι εικόνες που φτιάχνουν με τα ρούχα και δεν αλλάζουν οι εικόνες αυτές που κουβαλάνε μαζί τους πολλοί.  

Οι κολλημένοι με τα αυτοκίνητα και τα μηχανοκίνητα, έμαθαν να δίνουν αγάπη δίχως να παίρνουν απαραίτητα. Έμαθαν να αφιερώνουν χρόνο σε κάτι για να ταξιδεύουν μαζί του. Γι’ αυτό και σιωπηλοί στις κοινωνικές επαφές. Επέλεξαν να κρατάνε εικόνες με αυτό που του έδωσαν την εικόνα που ήθελαν αυτοί, γιατί ήταν άψυχο και μπορούσαν. Αγαπάνε διαφορετικά, όσο χαζό κι αν σου φαίνεται σα σύγκριση, αλλά ισχύει. Αγαπάνε πραγματικά, γιατί δεν έχουν απαίτηση να κερδίσουν, απλά να χαρούν, διαφορετικά από το επιφανειακό, διαφορετικά από την έξω εικόνα.

Γι’ αυτό επιλέγω τις εικόνες που θυμάμαι να είναι λιτές και γεμάτες τετράγωνα μεγάλα, pixels. Για να τις φτιάχνω και να τις διαλύω σχετικά εύκολα, όπως και τα μέρη του αυτοκινήτου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου