Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ωδή στα "καλά" κορίτσια

Γυναίκα κι αυτοκίνητο αποτελούν το πάθος της πλειονότητας του ανδρικού φύλου.
Μία όμορφη, αισθησιακή (άλλοι θα έλεγαν κ@υλωτική) γυναίκα κι ένα γρήγορο αυτοκίνητο, με το ανάλογο χρώμα, συνήθως κόκκινο, αποτελούν την φαντασίωση πολλών και το ιδανικό για περισσότερους.

Όμως αυτή την φορά, λίγο η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας πρόσφατα, λίγο οι καταστάσεις, ωδή για τις γυναίκες που «αξίζουν», που είναι «σωστές» κι όχι για τα «κακά κορίτσια».






Πολλοί δεν εκτιμούν αυτή που έχουν δίπλα τους ούτε την τιμούν. Μία γιορτή δεν πρέπει να αποτελεί το ορόσημο, αυτήν που έχεις πρέπει να την τιμάς - αγαπάς - νοιάζεσαι καθημερινά. Στις σχέσεις υπάρχουν πάντα συμβιβασμοί, δεν θα είναι όλα ρόδινα. Σχέσεις που στηρίζονται στην αγάπη, όχι παρορμητικές, από ζήλια κτλ. Το αν θα κρατήσει είναι άλλο κομμάτι. Αν υπάρξει απάτη πάλι άλλο κομμάτι, (αναπτύχθηκε, λίγο, στο http://jdmteam.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html).



Υπάρχουν γυναίκες που αξίζουν πολλά, υπάρχουν γυναίκες που μένουν σε μία σχέση, χωρίς να ξέρουν το λόγο και χωρίς να το αξίζουν. Υποφέρουν, αλλά κάτι τους κρατάει να το υπομένουν, ίσως είναι και η αγάπη, αυτές ξέρουν. Το μόνο σίγουρο, να έχεις έναν άνθρωπο, δικό σου, να σε νοιάζεται, να θέλει να είσαι καλά, να λες «καληνύχτα» αποτελεί ιδανικό. Αν δεν έχεις νιώσει την ανάγκη, έστω και μία φορά, να πάρεις μία κοπέλα (που σου αρέσει και νιώθεις αισθήματα γι' αυτή), τηλέφωνο για να μιλήσετε κι έμμεσα να θες να ακούσεις «καληνύχτα» ή απλά την φωνή της, σταμάτα εδώ την ανάγνωση.



Η σχέση που στηρίζεται σε έρωτα, πόθο, αγάπη, σε αυτό το ρημάδι «νοιάζομαι για εσένα» ή σε άλλα όπως «πρόσεχε, μην πάθεις τίποτα», «να περάσεις όμορφα», οι σχέσεις που μοιράζονται τον πόνο, την χαρά, την λύπη, η ανάγκη να θες κάποια κοντά σου, λέγονται «αληθινές» και κατ' επέκταση μόνο από αληθινή αγάπη χαρακτηρίζονται.



Μάθε, όπως φροντίζεις και συμβιβάζεσαι με το αυτοκίνητό σου, να φροντίζεις και να αγαπάς (πιο πολύ, δεν είναι μέταλλο) την κοπέλα σου - γυναίκα σου. Το φροντίζεις κάθε μέρα, το κοιτάς μήπως έχει κάτι, το πλένεις, το «χαϊδεύεις», το προσέχεις, θέλεις να είναι περιποιημένο και να περνάς ευχάριστα μαζί του κι αν σου κάνει «περίεργα» τα ξεχνάς αργά ή γρήγορα. Ακριβώς το ίδιο και στον υπέρτατο βαθμό κάνε για την κοπέλα που έχεις δίπλα σου. Συμβιβάσου με τις ιδιαιτερότητες, αλλά πρόσεχέ την. Να την αγαπάς μέρα με την ημέρα περισσότερο, να την προσέχεις, να περνάει καλά και να την τιμάς. Μην περιμένεις κάποιες μέρες για να της πεις «σ' αγαπώ» ή να το δείξεις. Κοίταξέ την, πρόσεξε μην πάθει τίποτα ή αν έχει κάνει κάτι να σε ευχαριστήσει. Φρόντισε να είναι καλά, φρόντισε να είσαι εκεί όταν σε χρειαστεί, φρόντισε να της δώσεις την αγκαλιά που χρειάζεται κι άσε το «κρεβάτι» σε δεύτερη μοίρα ορισμένες στιγμές.



Κι όλα αυτά γιατί, όταν οι νύχτες χωρίς το «καληνύχτα» από την γυναικεία φωνή πάψουν και μένουν ως «νύχτα», θα καταλάβεις την αξία όλων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου