Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

"Επιστρέφει" το Ράλι Ακρόπολις (Πηγή:www.capital.gr)

Το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει και πάλι το 2011 -πέρυσι δεν διεξήχθη- αφού συμπεριλήφθηκε και πάλι στο ημερολόγιο αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).


Ταυτόχρονα εξετάζεται η προοπτική να δημιουργηθεί πίστα Φόρμουλα 1 στη Ρόδο.

Το Ράλι Ακρόπολις τέθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού- Τουρισμού και όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός κ. Γιώργος Νικητιάδης -κατά τη διάρκεια εκδήλωσης- «το Ράλι είναι σημαντικό γεγονός και θα έχει προφανή θετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό αφού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων «Κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα».

Μάλιστα ο υφυπουργός τόνισε τη σημασία που έχει στο πλαίσιο της προβολής του ελληνικού τουρισμού η διοργάνωση που συγκεκριμένου αγώνα ο οποίος προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Β. Δεσποτόπουλος συζήτησε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πίστα Αγώνων Φόρμουλα 1 στη Ρόδο, καθώς το νησί διαθέτει τις προδιαγραφές, τόσο για τη χάραξη διαδρομών, όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας διεθνών αυτοκινήτου. Το υπουργείο δεσμεύθηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις το Μάιο του 2011, ενώ θα εξετάσει τις προοπτικές για τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στη Ρόδο.

Ας σημειωθεί ότι το Ράλι Ακρόπολις θα έχει «πράσινο προσανατολισμό» και αποσκοπεί στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, όπως έγινε και με τη διοργάνωση του Χρυσού Μαραθώνιου που απέφερε έσοδα 30 εκατ. ευρώ και είχε διεθνή προβολή.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Ακρόπολις ξεκίνησε το 1951 και έγινε διεθνές το 1953. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, η έννοια του «πράσινου προσανατολισμού» σε έναν αγώνα αυτοκινήτων περιλαμβάνει τη διαδρομή, το είδος των καυσίμων που θα χρησιμοποιηθούν κλπ.

Το Ράλι σταμάτησε μετά από απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA για το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, εξαιτίας της πίεσης των κατασκευαστών για μείωση των αγώνων. Ωστόσο το 2011 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου