Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σχετικά με τα ιστορίκα αυτοκίνητα

Aπαιτούμενα για την έκδοση Πιστοποιητικού Αναγνωρίσεως (κάρτας FIVA)

Γενικός Κανών: Οχήματα, που μπορούν να πιστοποιηθούν είναι τα κατασκευασμένα μέχρι και 31/12/1983, εφ’ όσον διατηρούν την αυθεντικότητά τους και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Για την πιστοποίηση απαιτούνται:
α ) Αίτησις {βρείτε το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα www.philpa.gr, στην ένδειξη «Αιτήσεις» και μετά «Αίτηση κάρτας FIVA», ή ζητείστε (τηλ. 210 6534.700) να σας αποσταλεί με όποιον τρόπο προτιμάτε}
β) Φωτογραφίες: Προσκομίστε τρία αντίγραφα φωτογραφίας του οχήματος, στην οποία να εικονίζεται ταυτοχρόνως η πρόσοψη και μία των πλευρών.
γ) Επιθεώρησις: Ζητείστε τηλεφωνικώς να επιθεωρηθεί το όχημα στον χώρο σας από μέλος της Τεχνικής Επιτροπής («ραντέ-βου»). Αν το όχημα μπορεί να οδηγηθεί, η επιθεώρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στον χώρο μας, οδός Πίνδου 92 Παπάγου, καθ’ οιανδήποτε Τετάρτη, μετά τις 19:30΄.

Aπαιτούμενα για την χορήγηση Ειδικών Πινακίδων Κυκλοφορίας

α) Έκδοσις Πιστοποιητικού Αναγνωρίσεως (κάρτας FIVA)
β) Υποβολή «Δηλώσεως Παραλαβής Πινακίδων» με θεωρημένο το γνήσιον της υπογραφής από αρμοδία αρχή {βρείτε το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα www.philpa.gr, στην ένδειξη «Αιτήσεις» και μετά «Αίτηση Πινακίδων», ή ζητείστε (τηλ. 210 6534.700) να σας αποσταλεί με όποιον τρόπο προτιμάτε}.
Παρατήρησις: Διατίθενται πινακίδες μεγέθους 40 Χ 12 εκ., ή 20 Χ 27,3 εκ (οπισθία) για ιταλικά αυτοκίνητα παραγωγής προ 1977.

Νόμιμη χρήσις Ειδικών Πινακίδων Κυκλοφορίας


Σύμφωνα προς την Υπουργ. Απόφαση ΣΤ/1831/1978 οχήματα εφοδιασμένα με Ειδικές Πινακίδες Κυκλοφορίας δύνανται να κυκλοφορούν όταν μετέχουν επισήμων εκδηλώσεων, καθώς επίσης και για τις «αναγκαίες προς συντήρηση και επισκευή δοκιμές».

Σχετικά με τον Εκτελωνισμό Παλαιών Αυτοκινήτων

Γενικά: Παλαιά οχήματα μπορούν να εκτελωνισθούν είτε κανονικά, αν πρόκειται να ταξινομηθούν από το Υπουργείο Μεταφορών (κυκλοφορία με κρατικές πινακίδες), είτε με ειδικούς όρους, αν πρόκειται να θεωρηθούν ως συλλεκτικά αντικείμενα και να λάβουν Ειδικές Πινακίδες Κυκλοφορίας παλαιών αυτοκινήτων. Στην δεύτερη περίπτωση ο εκτελωνισμός γίνεται ατελώς, όταν πρόκειται για οχήματα που έχουν συμπληρώσει το 30ον έτος της ηλικίας τους, εισάγονται από χώρες της Ε.Ε. και δεν έχουν υποστεί αξιοσημείωτες μεταβολές, ενώ επιβαρύνονται με φόρο αντιστοιχούντα προς το 9% της τιμής αγοράς τους οχήματα που τηρούν μεν τις ίδιες προϋποθέσεις, εισάγονται, όμως, από τρίτη χώρα.

http://www.filpafederation.gr/karta.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου